Filled Under:

Vide0 Lelaki Tendang Isteri Dalam Pantang Jadi Viral, Mangsa Enggan Buat Lap0ran        Kuantan: Rakaman vide0 se0rang lelaki dayus yang sanggup menendang se0rang wanita yang dipercayai isterinya yang masih berpantang selepas melahirkan anak kedua menjadi viral.

        Kejadian itu dilihat berlaku di sebuah premis d0bi layan diri di Jalan W0ng Ah Jang di sini.

        Dalam kejadian yang berlaku antara pukul 4-5 petang itu, suspek berusia dalam lingkungan 30-an bertindak demikian selepas tidak berpuas ahti dengan isteri.

        Difahamkan, kejadian itu berlaku apabila suami mangsa yang berada di depan premis membaling bakul plastik ke arahnya sebelum masuk dan menendang pinggang wanita berkenaan hingga mengakibatkan lelaki itu turut terjatuh kerana terpijak baju di atas lantai.

        Selepas itu, kelihatan anak mangsa datang memeluk ibunya yang dilihat sedang menahan sakit di bahagian punggung.

        Ketua P0lis Daerah Kuantan Asisten K0misi0ner Abdul Aziz Salleh berkata, p0lis sudah bertemu dengan wanita berusia lingkungan 20-an itu dan mengambil keterangan daripadanya untuk siasatan lanjut berhubung kejadian.

        “Saya sudah t0nt0n vide0 yang berdurasi selama seminit itu dan melihat sendiri bagaimana kejadian itu berlaku, namun mangsa enggan membuat lap0ran kerana tidak mahu p0lis mengambil tindakan terhadap suaminya,” katanya sebagaimana lap0r Harian Metr0.


        Beliau berkata, p0lis tidak dapat memastikan punca kejadian itu dan akan merujuk kepada Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) untuk tindakan selanjutnya bagi memastikan suami mangsa mendapat hukuman atas perbuatan dilakukan. - Siakapkeli.my