Filled Under:

TERKINI:NETIZEN BENGANG DENGAR PEMBUNUH SUMBAT CANGKUL INI DILEPASKAN DALAM MAHKAMAH ! APAKAH YANG SUDAH TERJADI . DI MANA KEADILAN?        Salah Se0rang Pelaku Pembunuhan Sumbat Tangkai Cangkul Bakal Dilepas| pelaku pembunuhan sadis terhadap en0 parihah yakni Rahmat  (ram) 15 ,rahmat arif 24 dan imam 24 masih lagi dalam penyelidikan penuh menurut keterangan Subdit Resm0b P0lda Metr0 Jaya, Kamis (19/5/2016).

        Menurut kepala hubungan masyarakat kep0lisian metr0 jaya tangerang,pelaku pelajar yg masih di bawah umur terpaksa dipisahkan dari penjara kedua pelaku lainnya.Pasalnya ia dilindungi dengan undang undang perlindungan anak.

        AKHIRNYA Kehilangan Linda 0nn Selama Ini TERJAWAP.. Perubahannya Kini Sgt MENGEJUTKAN !
        Siang Mengemis, Malam Mewah, Inilah Realiti Kehidupan Mereka (10 Gambar)
        PANAS!!! Dira Abu Zahar Membuat PENGUMUMAN MENGEJUTKAN Akan Tinggalkan Dunia Seni
        MAKNA TAHI LALAT YANG ADA PADA TUBUH BADAN KITA YANG ADA DEKAT MUKA TU MEMANG BERNASIB BAIK GILA
        TERKINI...Ek0ran Lap0ran P0lis FASHA SANDHA..AKHIRNYA Jejai Tampil Beri KENYATAAN Balas Yang Mengejutkan...Baca DIsini,Memang Jarang JEJAI Buat KENYATAAN MEDIA..


        Masa tahanan Pelaku juga sudah masuk tujuh hari.Pihak kami tlh memaklumkan perkara itu ke DKI Jakarta,jika belum siap setelah 15 hari maka untuk sementara pelaku bawah umur terpaksa dibebaskan dan diserahkan kepada 0rang tuanya..katanya semalam.        0leh sebab itu angg0ta kami bertungkus lumus mengejar waktu yang hanya tinggal beberapa hari untuk mengumpulkan bukti bukti dan segala hal yang berkaitan dengan mangsa,sebab pengakuan pelaku selalu berubah ubah dan tidak k0nsisten semenjak ditangkap dan selepas adegan lak0nan semula yang dilakukan rabu lepas.        Kami berusaha untuk membuktikan kejahatan yang dilakukannya,bagai manapun perkara itu akan bertembung dgn undang undang perlindungan anak di depan hakim nanti apabila pembicaraan kes di mahkamah.tegasnya.        Menurut Teddy pengacara remaja berkenan,kliennya mengaku perkara yang dia buat kepada mangsa adalah atas suruhan  kedua pelaku lainnya dan ia juga dibuat dgn mata tertutup.

        “Saya menuntut agar klien saya dilepaskan pasal 338 yang dijeratkan padanya,seharusnya klien saya hanya di kenakan hukuman pasa 170 KUHP tentang jenayah secara bersama.katanya semalam 19.05.2016”


        Bagai manapun Ram di asingkan dari dua pelaku lainnya,ketua p0lis map0lda metr0 jaya mengatakan,keadaan Ram sangat tenang , berlainan dengan dua pelaku lainnya yang nampak menyesal,dan sering menangis.

        Tapi pelaku ramaja ini tidak,ia nampak tenang se0lah sudah pernah melakukannya sebelum ini, katanya,


        Ek0ran pembelaan yang di buat 0leh pengacara pelaku ramaja berkenan Dalam sebuah sidang media,turut menjadi perhatian natizen yg mengikuti perkembangan pembunuhan tersebut.

        Aditia Javier Hernandez: Bangsat..kamu pikir dia pukul pakai bantal guling?

        Galing g:Saya d0akan agar anak pengacara ini nanti akan di bunuh sama seperti enn0,apakah dia juga berupaya untuk melepaskan pelakunya.


        Aisyah:Ya Allah berikanlah pengacara ini hidayahmu.

        Dewi ketum:Biar Allah yang membalasnya,kadang manusia akan buta hanya karena wang.


        Putera dewa:jika pelaku terlepas,saya tidak akan lepaskan peluang yang ada,saya sarankan agar anak itu tetap ditahan,karena di dalam lebih aman.disini masih ada yang lebih ngeri dari cangkul,Saya ada sebatang p0k0k limau yang batangnya berduri dan cukup besar untuk di masukkan kelubang dubur anak itu.

Berita Lanjut tengok sini