Filled Under:

Pemandu Bas Bawa Lamb0rghini, Audi R8 Pergi Kerja Cetus Tanda Tanya        China, 17 Mei - Mungkin sukar untuk diterima, tetapi 0rang 'kaya' di Taiyuan nampaknya bekerja sebagai pemandu bas.

        Menurut p0rtal Shanghaiist, beberapa keping gambar telah menjadi viral di media s0sial China yang memaparkan se0rang pemandu bas awam di bandar itu memandu Lamb0rghini untuk pergi ke tempat kerja.

        Gambar-gambar itu seterusnya mencetus tanda tanya dari mana dia mendapat duit sebanyak itu untuk memandu kereta-kereta mewah itu.

        NetEase melap0rkan, pemandu itu cuma kelihatan seperti penduduk biasa, yang memandu Lamb0rghini Gallard0 berwarna kuning atau Audi R8 biru ke tempat kerja.
        Difahamkan juga, lelaki tersebut adalah ahli dalam kelab pemilik kereta mewah di bandar tersebut.

        Taiyuan merupakan ibu k0ta wilayah Shanxi, yang terkenal dengan perl0mb0ngan arang batu dan juga k0rupsi rasuah sehinggakan pegawai penyiasat rasuahnya sendiri dituduh rasuah sebanyak $31.7 juta (RM 127 juta).

        Biarpun begitu, netizen di China tetap terkejut dengan gambar-gambar pemandu itu yang disifatkan terlebih luar biasa.
        "Kereta-kereta mewah itu bernilai berjuta-juta RMB, mana dia dapat duit sebanyak tu?", tanya se0rang netizen.

        "Bagi saya dua kereta seperti tu dan saya akan bawa bas juga", se0rang lagi netizen menulis k0men.

        Lelaki itu patut letak jawatan, kerja seperti ini sepatutnya diambil 0leh 0rang yang lebih memerlukan", marah se0rang lagi pengguna.


        Namun ada juga yang berfikiran p0sitif dengan berkata pemandu bas tersebut menang hadiah l0teri. - Siakapkeli.my