Filled Under:

Masya Allah, saya nak pengsan: Siti


 

        Kuala Lumpur: Impian Datuk Siti Nurhaliza Tarudin untuk berjumpa dengan k0mp0ser muzik ters0h0r India, AR Rahman menjadi kenyataan apabila legenda muzik itu melawat penyanyi n0mb0r satu negara itu di kediamannya di sini hari ini.

        Siti Nurhaliza, 36, memuat naik beberapa keping gambar yang diambil bersama pemenang 0scar dan k0mp0ser 'Jai H0' untuk filem 'Slumd0g Milli0naire' itu, di laman Faceb00k dan Instagramnya.

        "Masya Allah nak pengsan, Id0la muzik saya sudi datang ke rumah. AR Rahman. My dream came true (Impian saya jadi kenyataan). Thank Y0u Allah SWT (Terima kasih Allah SWT)," katanya dalam kedua-dua laman s0sial itu.

        Rahman berada di Malaysia berikutan k0nsertnya yang berlangsung di Stadium Merdeka pada Sabtu lalu.

        Dilap0rkan, dalam k0nsert yang diadakan kali kedua di Malaysia itu, maestr0 muzik itu telah menghiburkan 20,000 pen0nt0n dengan mempersembahkan lagu gubahannya yang terkenal sejak 1990-an hingga hit terkini yang didedikasikan untuk pemain b0la sepak legenda dari Brazil, 'Pele: Birth 0f a Legend'.

        Siti Nurhaliza turut memberi sedikit bayangan mengenai perancangannya bersama k0mp0ser itu dalam dunia muzik pada masa hadapan sambil meminta para peminat untuk mend0akannya.

        "Music legend (Legenda muzik). Insya-Allah, akan ada perancangan seterusnya nanti, d0akan ya," katanya.

        Penyanyi terkenal tanah air itu pernah merakamkan dan mempersembahkan lagu ciptaan Rahman berjudul 'Nenje Ezhu' untuk pr0gram Internati0nal Superstar 2015 terbitan Astr0, pada 0g0s tahun lalu.

        Rahman, 49, merupakan se0rang ik0n muzik bukan sahaja terkenal di India tetapi di seluruh dunia. Dia pernah merangkul beberapa anugerah antarabangsa termasuk 0scar, Grammy, G0lden Gl0be dan British Academy 0f Film and Televisi0n Arts (BAFTA). BERNAMA