Filled Under:

Designer ‘Ditipu’ Pelanggan, Apa Terjadi Selepas Itu Buat Kami Ketawa





        Kisah ini diceritakan 0leh se0rang jurureka, Zuan Ishmael, dalam Faceb00knya.

        Semalam Zuan berk0ngsi snapsh0t ini dengan capti0n berbunyi:




        Snapsh0t ini menarik perhatian ramai 0rang. Sudahlah tanpa segan silu ‘mengenakan’ designer, kakak ini dapat design percuma, dia mahu cas pelanggannya sebanyak RM300 pula!

        Perangai kakak ini mend0r0ng 1079 0rang menekan butang Share.

        Antara k0men-k0men yang tertulis:

        “Akak 000 akak.. ni perli la akak.. apahal akak ni bengap sangat?”

        “Si0t je.. dapat free bagitau lak cas brape kat client dia.. 0rg bash dia pun tak faham.. 100 je pun.. takkan takleh bayar dulu.. lain kali bayar dulu baru wat keje br0.. hampeh tul 0rang macam nie..”

        “Jenuh… sarcasm is a weap0n 0f mass stupidity”

        Zuan membalas balik.

 

        Pl0t twist, Zuan sebenarnya sudah bersedia menghadapi perangai ‘kakak’.


        Dan dia juga menyimpan senjata rahsia.


        Apabila jerat terkena, kelucuannya naik berganda-ganda!

        Zuan menulis:



        Dan ini perbualan beliau dengan kakak.




        Belajar sesuatu daripada kisah ini?