Filled Under:

Menyampah!! 12 Trend Perkahwinan Melayu Bajet "MODEN" Yang Popular Namun Tak Masuk Akal





5. “Bunga Manggar? Bunga Telor? Basket Full Of Candy? Takkan Gula-Gula Jer?”

11-Trend-Perkahwinan-Melayu-Bajet-Moden-

Zaman dulu, sebagai tanda penghargaan ar sebab sudi datang, dapat lar seketul atau berketul-ketul (bagi kaki rembat) bunga telor balut ngan tisu. Tapi zaman hipster ni, FUHHH! Macam-macam rupa dah. Ada yang bagi basket ngan candybar/gula-gula/ Ferrero Roche bagai. Fuhhh! #bungatelorKUhabis.

6. “Guestbook a.k.a Buku Kehadiran”

11-Trend-Perkahwinan-Melayu-Bajet-Moden-

Ini gua komen lebih kang kata cam melawat galeri seni pulak tak pun cam nak masuk meeting ke apa nak kena sign “borang kehadiran” bagai. LAGI SEKALI #kahwinKEmeetingNI?

7. “Photobooth Untuk Tangkap Gambar”

11-Trend-Perkahwinan-Melayu-Bajet-Moden-

Trend ni siap ada tempat nak ambik gambar pegang signage gambar Misai Wak Doyok ar, “Dah Kahwin” ar, “I’m Next” macam macam. Apa kaitan misai Wak Doyok ngan perkahwinan korunks ni weh?

8. Gambar Kahwin

11-Trend-Perkahwinan-Melayu-Bajet-Moden-

Sila rujuk point (1) sebab lebih kurang situasi dia dan malas gua nak ulas balik.

OK. Kita dah tengok Ke-hipster-an Transformasi Majlis Kahwin Melayu sekarang ni kan kan. Mai kita tengok lepas depa dah kahwin sok, Ada lagi penularan pengaruh hipster-hipster ni dalam institusi rumah tangga Melayu kita ni. Jom kita tengok:-

9. Baby Shower

11-Trend-Perkahwinan-Melayu-Bajet-Moden-

Hipster-hipster kita mula lar nak panggil orang ramai buat babyshower makan cokelat bagai. Hey! Baik lar ko buat kenduri doa selamat jer panggil tok imam bacakan doa. Sempoi jer. Nak tiru omputeh apa hal?

10. Photoshoot Baby

HAAA! KO ambik ar gambar anak ko tu, letak kat dalam handbag mahal-mahal cam Tod’s ke, Fendi ke Chanel ke pastu ko post kat instagram hashtag ar #babyB #omeyOMEY.

11. 1St Year Anniversary

HAAA ni yang paling akhir ar. Lepas ko dah lalui liku-liku perkahwinan hipster anda tu. Jangan lupa untuk sambut setahun meredah badai hipster rumahtangga. Pergi ar bercuti kat #ParisImInlove ker pastu Insta jer hashtag #tilljannah. Macam lark o boley melompat ala-ala Tom Cruise ataih kerusi Oprah tu aih!


sumber asal